ER GEBEURT WEER VAN ALLES IN BRIELLE

 • ORGELCONCERTEN BEGINNEN WEER

  Op 21 juni starten de orgelconcerten weer
  In de sfeervolle Catharijnekerk is er wekelijks een mooi zomer orgelconcert waar door verschillende organisten het orgel bespeeld gaat worden.

  Wanneer
  Elke maandag vanaf 21 juni 2021 t/m 27 september 2021, 20.15 uur.

 • OPENSTELLING SINT CATHARIJNEKERK


  Bezoek de prachtige monumentale Sint-Catharijnekerk in de mooie vestingstad Brielle. Alleen de toren is helaas gesloten vanwege werkzaamheden.

  Wanneer
  Dagelijks t/m 30 september 2021
  10.30 - 16.30 uur
  (NIET OP ZONDAG)

 • STADSWANDELING BRIELLE O.L.V. GIDS START WEER

  In Brielle valt veel te ontdekken en al helemaal tijdens een stadswandeling. Zo wandel je langs plekjes die niet iedereen zomaar kan vinden. Je hoort interessante verhalen over het verleden van Brielle. Tijdig afspreken is belangrijk, men kan er dan zeker van zijn dat op de geplande dag een gids beschikbaar is. In). We houden ons aan de 1,572 meter afstand van elkaar tijdens de wandeling.

  Wanneer
  Dagelijks

DRINK GENOEG EN LET OP ONZE SENIOREN

Met deze warmte kunnen we het niet genoeg zeggen: blijf water drinken en let ook even op de oudere buren. Warmte heeft invloed op je welzijn. Kijk even en zorg ook voor jezelf.

UIT OP VP dagelijks op te zoeken

VAN FIJN JE TE ZIEN

Maatjesproject Brielle en Westvoorne

 
 

 • Hulpvraag
 • Plaats: Brielle, Westvoorne, Vierpolders, Zwartewaal
 • Thema: #Aandachtvoorelkaar, Hobby en Vrije Tijd, Maatjes, Zorg en Welzijn

In Brielle en Westvoorne hebben wij het maatjesproject. Wij zoeken nog vrijwilligers en deelnemers, vanwege de huidige situatie is het ook mogelijk dat er telefonisch contact plaatsvindt in plaats van fysiek contact. Wilt u zich hiervoor aanmelden, dan kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen: Geeta Khelawan, 

telefonisch bereikbaar: 06 82487747

Bereikbaar via mail: V.welzijn@catharinastichting.nl

Geuzentas te koop

De ‘Culturele Stichting Voorne’, hoopt voldoende geld in te zamelen om hun kosten rond hun theater spektakelstuk ‘Perpetuum Mobile, Brielle eeuwig in beweging’ te financieren. 50% wordt betaald door Stichting Brielle 2022, de andere helft moet zelf betaald worden. 

Het stuk wordt in eigen beheeer geschreven en volgend jaar i.v.m. 450 jaar Brielle opgevoerd.

Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen de Geuzentas gaan kopen. Wat krijgt men ervoor terug? Een uniek Briels Geuzenbordspel dat bedacht en uitgewerkt is door Robert van Herk. Met behulp van onder andere filmpjes die vanaf het Geuzenbord met een QR code geopend kunnen worden, vertelt Willem van Oranje over de tijd rond 1572 of stelt hij een vraag of geeft hij de opdracht aan dat de speler met zijn pion een paar plekken naar voren of naar achter moet.

Verder zitten alle ingrediënten in de tas die, na bereiding, een heerlijke geuzenmaaltijd garanderen. Ook zal de koper alle attributen vinden voor het spelen van het Geuzenspel.

De Geuzentas kan worden besteld via de site ‘culturelestichtingvoorne.nl’ Ook zal in een kraam aan de Brielse Markt vanaf nu op elke maandag en zaterdag de Geuzentas te koop zijn. Overige verkoopdata zijn te vinden op hun website.

 

Wegen  Glaspark Vierpolders worden opgeknapt

Het  Waterschap Hollandse Delta gaat  de verkeerssituatie rond Glaspark Vierpolders op Voorne-Putten eindelijk opknappen. Het heeft zeer langgeduurd maat 7 juni wordt er gestart.  
 
 

WE MOGEN WEER

Museum den Briel heropent zijn deuren

Vanaf dinsdag 8 juni gaat Historisch Museum Den Briel met twee museumlocaties weer open voor het publiek: het museum over de Tachtigjarige Oorlog in het historisch centrum van Brielle en vuurtoren De Stenen Baak in Oostvoorne. Het Visserijmuseum in Zwartewaal volgt op zaterdag 12 juni.

Lees hier meer over de ontwikkeling in de nieuwe nieuwsbrief op de website: www.brielle.nl/dorpshartzwartewaal.

EVEN KIJKEN

Maandag geen wasdag maar tuin klusdag 

Brielle

Brielle 450 jaar

 

 

Met de afbeelding hiernaast komt het eindelijk opgang. Want het moet wel een groot feest worden voor alle Briellenaren. Dus wellicht goed om eens een kijkje te nemen op de genoemde website.

In de Ganzenpas op weg naar de Prik