Kerstshoppen in gezellig Brielle!

De oliebollenkraam heeft zijn plek gevonden, de sfeerverlichting hangt en de winkels en boetiekjes van Brielle zijn geopend: vele ook op de zondagen van  12 en 19 december. Kom deze feestmaand naar vestingstadje Brielle en geniet van de sfeer van de oude straatjes en panden tijdens het inkopen doen!

 

We gaan weer naar de Kerst toe!!!!!!!

  • Nieuwe wandelroutes Zuid-Hollands Landschap

    Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al?

    Het Zuid-Hollands Landschap heeft vernieuwde routes waarmee je vol energie weer thuis komt. De interactieve PDF’s zijn ideaal voor op je mobiel. Maar uitprinten kan natuurlijk ook.

    Vraag ze gratis aan via www.doemee.zuidhollandslandschap.nl voor een prachtige herfstwandeling.

  • Hard aan de Slag

    Als u veel gebruik maakt van het Slagveld zult u wel gemerkt hebben dat er hard wordt gewerkt aan de bestrating. In het kader de Binnenstad- en Havenvisie was er ook ruimte om het Slagveld aan te pakken. Of dat gelukt is..we zullen het even moeten afwachten

Daar wordt een mens vrolijk van

5 december

Het is 5 december....dus Sinterklaasfeest

 

Laten we het niet vergeten in alle "donkerigheid",

een dag dat velen verblijdt

een familiefeest

voor kinderen het meest

maar ook voor opa en oma

zeker geen drama

want nu kunnen we die kleine madammen en mennen

eens lekker verwennen

VEEL PLEZIER 

Priklocatie Eendraght vanaf maandag 7 dagen per week open, vrije inloop verval

 Iedereen die zich wil laten vaccineren kan vanaf aanstaande maandag 7 dagen per week op afspraak terecht bij de locatie de oude Eendraght. 
 
 

Positief denken gaat ook helpen

We kunnen met elkaar alles afkraken, alles in donkere wolken bekijken: HET HELPT NIET!. Zijn er ook nog plezierige dingen: ja even videobellen met de kleinkinderen, opgetogen over sinterklaas. dat leuke puzzelboekje nou toch maar een keer kopen. Weer gebruik maken van mijn bibliotheekpas, die ik een jaar niet heb gebruikt.

Wat ook helpt: KIJK OP DE TV EENS NAAR DE ZAPP PROGRAMMA'S (NPO3)  VOOR DE KINDEREN: DAAR ZITTEN TOCH MOOIE PROGRAMMA'S TUSSEN. Wellicht even een bloemetje of wat dacht u eens iets anders koken. GRIJP DE MOGELIJKHEDEN

Brief uit hart gegrepen!!!!

De actie tag: Zet je licht aan!

Sjabloon met spuitkrijt / ANWB Fietsverlichtingsactie

Tags op het fietspad

Een derde van de fietsers heeft wel werkende fietsverlichting, maar gebruikt het niet. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.

ANWB wil het verkeer veiliger maken en fietsers er aan herinneren hun licht aan te zetten. Het idee: een sjabloon met de tekst: ‘Zet je licht aan’, en een smiley erachter, die je met spuitkrijt eenvoudig op de fietspaden spuit. Wat blijkt? In plaats van 4 op de 10, hebben 6 op de 10 fietsers na het lezen van de tekst “Zet je licht aan” hun licht aan. De smiley geeft mensen het gevoel dat hun gedrag wordt bel

Hoe werkt de actie?

De actie is eigenlijk heel simpel. Vanaf 8 oktober kan iedereen een eigen gratis tagpakket online bestellen of ophalen in één van de ANWB-winkels. Heb je een pakket bemachtigd dan zoek je een goede plek om de tags te plaatsen. Gemiddeld kan je 2 tot 3 tags plaatsen met één spuitbus krijt. Het is dus slim even na te denken over waar je de tags wilt plaatsen. Geschikte plekken zijn drukke punten waar veel fietsers komen zoals stoplichten maar ook zeker rondom scholen.

Zie ook:
ANWB Fietsverlichtingsactie

Herplanten van Bomen

Herplanten 800 bomen door het waterschap
In 2020 en 2021 zijn er door het waterschap zo’n 800 bomen gekapt, veelal vanwege veiligheid of ziekte. Dit betekent dat er 800 bomen herplant moeten worden en dat gebeurt dit winterseizoen, van Nieuwe Maas tot Volkerak en van de Biesbosch tot de Noordzee. Het aanplanten is deze maand al begonnen en wordt in april afgerond.

(Zou ook in Brielle moeten )

Maquette Vesting Brielle

De Maquette Vesting Brielle gaat er komen. Het streefbedrag is behaald. Het geld is met behulp van de crowdfundactie bij de inwoners en lokale sponsoren ingezameld door Stichting Eersteling der Vrijheid.

Woensdag 24 november ondertekenden Betty van Viegen van Stichting Eersteling der Vrijheid en Marc van Buren van Miniworld Rotterdam de officiële overeenkomst voor het bouwen van Maquette Vesting Brielle. “Het succes van de crowdfundactie was zonder alle donateurs en sponsors niet mogelijk geweest. Bij deze wil ik hen nogmaals danken, maar straks bij de opening van de Maquette zijn zij allemaal uitgenodigd om dit te vieren,” benadrukt Betty van Viegen.

VERGEET DE ANDER NIET!!!

We zitten weer midden in de ...........Alle beperkingen zijn we zat. We kunnen het wel uitschreeuwen, maar laten we de "oude"en/of "eenzame" buurman of buurvrouw niet vergeten. Even een gedagje, wellicht een bloemetje, een klein plantje of ouderwets een mooi kaartje. We zijn niet alleen , dus ook de ander niet vergeten .! Het kost weinig moeite, maar je kan de ander er mee verblijden .

Ergerlijk die vele vuurwerkbommen: we zijn het goed zat!!!!!!!

kijkt u voor de vele activiteiten van Fijn je te Zien op de webstie: er is meer dan u denkt!!!!