375 kilometer wandelplezier op VOORNE-PUTTEN

Struin door de duinen, geniet van de flora en fauna of ontdek de rijke historie.
Met het uitgebreide wandelknooppuntennetwerk op Voorne-Putten kun je zelf je route uitstippelen. Wandel door de bossen, over zandweggetjes en dijken, door vestingsteden of ga door het hoge gras op ontdekkingstocht. Al wandelend geniet je van karakteristieke polderlandschappen, monumenten en het uitzicht over de meren en stranden. Wandel je liever een route op thema? Bekijk onze negen wandelroutes

Tip: de wandelroutes zijn als GPX bestand te downloaden. Handig voor op je telefoon!

COMPETITIE GAAT WEER BEGINNEN

Na succesvol bekerprogramma voor Brielle en Zwartewaal en een mindere voor Vierpolders  begint zaterdag 25 september de reguliere competitie:

Heerjansdam - Brielle 14.30 uur

GHVV 13 - Vierpolders 14.30 uur

OHVV - Zwartewaal 14.30 uur

Westvoorne en Brielle werken samen met Rotterdam om illegale hennepteelt tegen te gaan

 

De gemeenten Westvoorne en Brielle werken vanaf nu samen met de gemeente Rotterdam om illegale hennepteelt aan te pakken. De partijen hebben dit deze zomer vastgelegd in een samenwerkingsconvenant. Op deze manier willen Westvoorne en Brielle nog meer inzetten op het tegengaan van illegale hennepteelt.

De twee gemeenten gaan hierin nauw samenwerken met de gemeente Rotterdam. Rotterdam beschikt als grotere gemeente over een eigen specialistisch hennepteam. Dit hennepteam zal zich nu samen met politie en Stedin ook bezig houden met controles in Westvoorne en Brielle. Hierdoor kunnen aanwijzingen van mogelijke hennepplantages door de partijen gezamenlijk worden nagelopen waardoor illegale teelt sneller wordt opgespoord. Ook zorgt de samenwerking ervoor dat er na de vondst beter onderzoek gedaan kan worden naar de criminelen die zich met hennepteelt bezig houden. Westvoorne en Brielle volgen hierin de gemeente Hellevoetsluis die al eerder de samenwerking met Rotterdam aanging.

Hennepteelt

Veel illegale hennepteelt vindt plaats in woningen. Ook in Westvoorne en Brielle worden kwekerijen in huizen gevonden. Dit zorgt voor grote veiligheidsrisico’s. Woningen zijn uiteraard niet geschikt om hennep op grootschalige wijze te telen. Er is een grotere kans op brand door slecht aangelegde installaties en niet goed uitgevoerde aanpassingen aan de woning. Kortsluiting, oververhitting, waterlekkages en vergiftiging door gassen en pesticiden zorgen voor onveilige situaties voor omwonenden.

Signalering

De meeste illegale plantages worden ontdekt door oplettende inwoners. Vermoedt u dat er ergens een illegale hennepplantage is? Meld dit dan bij de politie via 0900 8844, of via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen, of bij de gemeente Westvoorne via 14 0181 of gemeente@westvoorne.nl, gemeente Brielle via 14 0181 of info@brielle.nl.

Coördinator voor de scheidsrechters gezocht vv Brielle

 •  

  VV Brielle, de plaatselijke voetbalvereniging, gelegen aan het Geuzenpark Sportcomplex aan de rand van Brielle. De club kent 50 voetbalteams en 1.000 leden in de leeftijdsklasse van 4 jaar tot 70 jaar.

  De club heeft  een grote schare van jeugd- en seniorenleden die hun voetbalkunsten op onze velden vertonen. En voor zoveel teams zijn natuurlijk ook zoveel scheidsrechters nodig. Om de coördinatie van de scheidsrechters in goede banen te leiden is de club op zoek naar een SCHEIDSRECHTERSCOÖRDINATOR. Je bent het gezicht naar het scheidsrechterskorps van voetbalvereniging Brielle.

  The job
  - Je hebt een hart voor het leiden van voetbalwedstrijden
  - Je hebt ervaring in het presenteren en vertegenwoordigen
  - Je hebt wel een idee hoe je van deze klus een succes kunt maken
  - Mogelijk benader je andere vrijwilligers om de rol van scheidsrechters op onze club nog meer te verbeteren
    Maar je kunt ook zelfstandig de job oppakken
  - Je overlegt de vorderingen regelmatig met de secretaris (Edwin) van de club

  De ideale match
  - Geen gesprekspartner is jou onbekend, je weet je de juiste vragen te stellen
  - Je weet de scheidsrechters aan je te binden om met plezier samen te werken
  - Je bent een echte aanpakker, komt ‘to the point’ en hebt een no-nonsense-uitstraling.
  - Je hebt affiniteit met onze club.

  Wat we je bieden?
  - Je werkt met vrijwilligers met een groot hart voor de club
  - Uitdagende werkzaamheden, ‘never a dull moment’
  - Een voetbalvereniging middenin een veranderende samenleving waar de club in mee wil gaan

  Heb je belangstelling?
  Herken je jezelf in deze job? Kom dan eens op korte termijn kennis maken! Bel, app of mail me voor een gesprek met een kop koffie op de club.

  E-mail: edwin.wingelaar@vvbrielle.nl
  Mobiel: 06-46251208

Komt u ook eten  het Maerlant in Brielle

Eet u vaak alleen en vindt u dat maar niets? Kom dan gezellig lunchen bij de leerlingen van het Maerlant die daar restaurant Stadhouder runnen. Zij koken graag een heerlijke, gezonde lunch voor u tegen een kleine vergoeding. Gezellig toch? En u hoeft zelf niet te koken!

Voor wie?

De lunches zijn bedoeld voor iedereen die graag onder mensen is en wil genieten van een lekkere, gezonde lunch. Wilt u komen lunchen bij het Maerlant? Dan heeft u een voucher van uw gemeente nodig. U kunt deze, vanaf 20 september 2021 aanvragen bij:
Welzijn Ouderen Brielle en  Westvoorne: 0181-728281
SBO Hellevoetsluis: 0181- 322273
Stichting PUSH: 0181 316688

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van een voucher. Op is op!

Mocht u geen vervoer hebben of kunnen regelen dan kunt u contact opnemen met SBO Hellevoetsluis, telefoonnummer: 0181-322273, zie ook de website voor meer informatie: www.sbonu.nl

Wanneer?

Vanaf 1 oktober wekelijks op vrijdag een driegangenlunch om 12.30 uur 
Vanaf 3 november wekelijks een tweegangen lunch op woensdag om 12.30 uur 

Waar?

De leerlingen verwelkomen u graag op het Maerlant restaurant Stadhouder, Hossebossedijk 14-16 in Brielle.

 

Kosten en reserveren

Heeft u een voucher van de gemeente dan betaalt u maar € 5,- voor een driegangen menu met een drankje of € 3,50 voor een tweegangen menu met een drankje. 
Wilt u komen lunchen, dan moet u wel even een plekje reserveren. Dat kan via telefoonnummer 0181-412210 of door een e-mail te sturen naar stadhouder@maerlant.eu.

Nachtelijke afsluitingen van de N57 bij Brielle

In verband met werkzaamheden aan voedingskasten, lichtmasten, armaturen en de vervanging van grondkabels is de N57 tussen de aansluitingen met de A15 en de N218 (bruggen)  afgesloten in de nachten van vrijdag 10, zaterdag 11, zondag 12, maandag 13, dinsdag 14 en maandag 20 september 2021 tussen 21:00 h en 05:00 h, 06:00 h of 09:00 h.

Omleidingsroutes  zijn ingesteld over de N218 via Spijkenisse en/of Westvoorne. Verdere informatie is te verkrijgen op de site van Rijkswaterstaat (www.rws.nl)