Overgenomen van gemeente site Brielle (omdat het belangrijk kan zijn !)

Hulp bij hoge energiekosten

 

Maakt u zich zorgen of u de energierekening wel kan betalen? En wilt u besparen op energie? Hieronder leest u hoe de gemeente, of onze partners, u hierbij kan helpen.

Energietoeslag

Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de energierekening iedere maand te betalen. De eenmalige energietoeslag is bedoeld voor de hoge energierekening en bedraagt €1300,-. Tot 1 januari 2023 loopt het aanvragen van de energietoeslag via gemeente Nissewaard via https://www.nissewaard.nl/werk-en-inkomen_to/eenmalige-energietoeslag.htm. 

Besparingsbox ter waarde van €90,- 

Gemeente Brielle geeft in samenwerking met de WoonWijzerWinkel €90,- cadeau om u te helpen met het besparen op uw energierekening. U kunt een besparingsbox aanvragen via https://www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente-brielle/(externe link). Wilt u graag advies over de verduurzaming van uw woning? Plan dan een gratis afspraak met een adviseur via bovenstaande link.

Klussendienst

Wilt u energiebesparende maatregelen treffen in huis maar kunt u dit niet zelf (of heeft u niemand in uw directe omgeving) dan is het mogelijk om de klussendienst van Welzijn Ouderen hiervoor te benaderen. De vrijwilligers van de klussendienst kunnen in de maand december gratis kleine energiebesparende maatregelen voor u treffen zoals het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen e.d. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen via 0181-728281.

Duurzaamheidslening

Woningeigenaren kunnen bij gemeente Brielle een duurzaamheidslening aanvragen voor het verduurzamen van uw woning, bijvoorbeeld door gevelisolatie toe te passen, woningen op een andere manier te verwarmen of het plaatsen van zonnepanelen. Het betreft een lening tussen de € 2.500 en € 25.000 tegen een rentetarief van 1,6% waarmee duurzame woningverbeteringen gefinancierd kunnen worden. Voor meer informatie kunt u mailen naar mevrouw G. Roskam via ga.roskam@brielle.nlof naar https://www.brielle.nl/duurzaamheidslening.

(Financiële) ondersteuning

Heeft u hulp nodig om uit te komen met uw inkomen of om schulden op te lossen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Algemeen Maatschappelijk Werk of met de gemeente Brielle. Hieronder vindt u de contactgegevens:

•    Algemeen Maatschappelijk Werk Brielle

Ervaart u zorgen om rond te komen, of was dit altijd al wat lastiger? Misschien is er meer mogelijk dan u denkt. Elke woensdag van 11-12.00 uur is er een spreekuur in het Prinsenkwartier (M.H. Trompstraat 137). Elke donderdag van 10.00-12.00 uur is er een inloop spreekuur op Gooteplein 5b in Brielle.

•    Budgetadvies en dienstverlening bij schulden

Telefonisch spreekuur op dinsdag, woensdag, donderdag van 09.30 – 10.30 uur via 0181-471327 of neem contact op via de mail via budgetloket@brielle.nl

•    Voedselbank

Kunt u moeilijk rondkomen en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een voedselpakket? Bel dan met Marlon Abrahams 06-44602453 of Cees de Bruin 06-40372855 of stuur een mail naar

voedselbankbrielle@gmail.com. 

Sinterklaashuis weer geopend: waar slaapt de Sint?

 

Het Arsenaal in Brielle is weer het logeeradres van Sinterklaas en zijn Pieten . De kinderen kunnen lekker genieten van een leuk bezoekje aan Sinterklaas en zijn Pieten. Dit jaar is het thema Sinterklaas en het geheime kerstfeest. 

HET SINTERKLAAS CONTACTADRES IS:

Rozemarijnstraat 46

3231 AL BRIELLE
http://www.hetbrielsesinterklaashuis.nl/

WANNEER?

Elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 02 december 2022
 • Voetbal op 12 november : bedroevend

  Uitslagen
  XerxesDZB - Brielle 4 -1 (Brielle is het kwijt....)

  Vierpolders - Victoria04 2 -2
  Gelukkig weer een punt

  Zwartewaal - Abbenbroek
  1-2 Middenmoter

Winterfair bij Careyn De Plantage in Brielle

Het duurt nog even maar Careyn de Plantage en ‘t Akcent organiseren dit jaar weer de jaarlijkse winterfair. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 26 november 2022 van 10.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom!

De kramen staan binnen in het gebouw van Careyn de Plantage. Ze zijn rijkelijk gevuld met leuke cadeaus en hebbedingetjes. Ook kunt u genieten van de overheerlijke poffertjes, patat en erwtensoep. Eventueel kunt u een kansje wagen op het winnen van een leuke prijs met het rad van Fortuin.

Zij verwachten dat de winterfair een daverend succes wordt mede door alle sponsoren, vrijwilligers en u als bezoeker!

 

Nog enkele mooie activiteiten in november en december

Nieuwsbrief Dorpshart Zwartewaal nu ook via deze site

Nieuwe Stadbeiaardier: Rien Donkersloot

Per 1 januari 2023 start Rien Donkersloot als stadsbeiaardier in Brielle.

Hij zal het Brielse carillon in de Sint-Catharijnetoren in de maanden april tot oktober wekelijks bespelen en in de maanden oktober tot april tweewekelijks. Hij speelt daarbij in op Brielse en landelijke gebeurtenissen. Daarnaast zijn er extra bespelingen op feestdagen en/of gelegenheden in overleg en op aangeven van het gemeentebestuur. Verder zal Rien deelnemen aan culturele en educatieve projecten in Brielle. Rien is ook beiaardier in Haarlem, Ridderkerk en Goes. 

Halloween brengt weer veel "geesten" op de been

23 november

Verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Voorne aan Zee zijn weer in aantocht. De komende weken tot de 23 zult u weer velen op uw weg vinden om te vragen vooral op hun partij te stemmen. Voor mij is het duidelijk, maar op deze site hou ik me een beetje in . 🙂🙂🙂🙂🙂Maar wel stemmen!

Maquette toont monumentale Brielse vesting

De Maquette is klaar en nu te zien in de hal van het museum 

Waar is mijn woning, waar is het huisje van opa en oh ja klopt het allemaal. je kijkt er met een speurend oog naar.
De Mauettebouwers zijn er maanden aan bezig geweest om op schaal van 1 op 250 op een plek van ongeveer 4 bij 5 meter het geheel te bouwen. Nou het is fantastish en zeker het bezoeken waard.

kijkt u voor de vele activiteiten van Fijn je te Zien op de webstie: er is meer dan u denkt!!!!

Filmpje Logo Voorne aan Zee